A cognac előállításának szabályozása

Nyáron a sörnek van nagy keletje a bárokban, kocsmákban, hiszen a nagy melegben jólesik egy frissítő, hideg ital. Télen azonban inkább a rövid italokat részesítik előnyben. Így ilyenkor nagyobb szerephez jut a cognac, a whisky és a pálinka.

Ezek kellemes melegséggel töltik el az embert, ezért a hideg időben szívesen fogyaszt mindenki ilyen szeszes italokat. Ezeknek megvan a saját történetük, és sok izgalmas dolog kapcsolódik a keletkezésükhöz és a gyártásukhoz.

A cognac például csak egy franciaországi tartományban állítható elő, és az is pontosan meg van határozva, hogy milyen szőlőfajtákat használhatnak. A szőlőből előbb bor készül, majd ezt főzik rézüstben. Kétszeres lepárlás után az ital tölgyfahordókba kerül.

Érdekesség, hogy a hordók készítésére használt tölgyfa származhat bárhonnan Európából, viszont úgy kell a hordógyártás helyszínére szállítani, hogy közben érintik Limognes városát. Ez is szerves részét képezi a cognac gyártás szigorú szabályozásának és tradíciójának. Ez teszi az italt különlegessé, és ezért kedvelik olyan sokan világszerte.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás