A kerti konyha építése: mikre kell figyelni?

A tökéletes kemence kialakításakor rengeteg mindenre figyelni kell, és a legkisebb figyelmetlenség is igen nagy gondot okozhat huzamosabb ideig tartó használat után. A kerti konyha építés a tűztér alatti részre is teljes mértékben kiterjed, hiszen ez biztosítja majd az időtálló jelleget. Itt fontos észben tartani, hogy minimum 45 cm vastagságban helyet kell biztosítani a sűrű, apró fehér üvegtörmeléknek. A siker érdekében elengedhetetlen kvarchomokot is hozzáadni az egészhez, garantálva a tartós jelleget.

Erre kerül majd a tűztér lapja, ami a legjobb esetben ugyanaz az agyagkötéssel helyben egységessé alakított, kreált régi agyagtégla, mint amiből a belső fal is épül. Nem árt azonban észben tartani, hogy ez bizony nem marad így, ugyanis később ezt muszáj vékonyabbra és simára összecsiszolni annak érdekében, hogy gondmentesen csússzon a kenyér alja a be- és kivevéskor, illetve a malac és temérdek hús tepsije sokkal könnyebben mozgatható legyen. A kerti konyha építés alatt nem árt tudni, hogy a szakértők a dupla fallal rendelkező kemence mellett teszik le a voksukat.

Ez nemcsak a hőtartás és a hőgörbe miatt lényeges, hanem annak érdekében is, hogy a jól felfűtött hasast ne repeszthesse meg a hirtelen jött eső. A kerti konyha építés a megfelelő ívű boltívben történő kialakítást követeli meg a tűztér fölött. Arra figyelni kell, hogy ne legyen magasabb, mint az ajtónyílás felső széle. Amikor ez kész van, az építő a belső és külső fal közötti, felfelé egyre növekvő hézagot fokozatosan kvarchomokkal kell kitöltse.

Ezáltal egy méternél is magasabb kvarc hőzáró hőtároló és visszasugárzó réteg jön majd létre a búbos tűztere fölött. Ezen kvalitás miatt nem fog megrepedni a kemence az izzó tűztérrel a hideg esőben, és emiatt lesz még garantált a használat utáni reggelen a 130 hőfokos tűztér. Aki a kerti konyha építés alatt ezeket betartja, biztos lehet benne, hogy egy profi eszközt kap, ami több évtized után is helytáll majd, garantálva az egyszerű és gondmentes kezelhetőséget. Ez a kettő pedig mindig igen fontos.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás