A száraz kutyatáp összetétele eltérő lehet

Néha igen nehéz eldönteni, hogy melyik kutyaeledel lenne a megfelelő a kedvenceink számára. A TV reklámok is gyakran egymásnak ellentmondanak, amelyek még jobban összezavarják a gazdikat és a hatalmas választék sem könnyíti meg a döntésüket.

A legtöbb száraz kutyatáp hasonló összetevőket tartalmaz, legalábbis azok, amelyek egy árkategóriába tartoznak. Így valójában teljesen mindegy, hogy melyikből választunk. Persze nem árt megnézni az összetevőket vásárlás előtt.

A száraz kutyatáp egyaránt tartalmaz állati és növényi eredetű tápanyagokat. Az állati eredetű anyagok tartalmazzák az ebek számára fontos zsírokat és fehérjéket, míg a növényi összetevők a rostok és szénhidrátok beviteléért felelősek. Ugyanakkor szüksége van még a kutyáknak vitaminokra és ásványi anyagokra is.

Nem mindegy az arány sem. Mivel a kutyák ragadozók, ezért fontos számukra a hús, illetve az állati eredetű tápanyag. Sok száraz kutyatáp esetén azonban azt tapasztaljuk, hogy a növényi összetevők vannak túlsúlyban. Tehát érdemes az összetétel alapján választani.

Print Friendly, PDF & Email