Önvédelmi eszközök: gázpisztoly tudnivalók

Önvédelmi eszközök

Hazánkban is komoly szabályok vonatkoznak az önvédelemre, ezért nem árt tudni, hogy melyek azok a fegyverek, kellékek, amelyeket egy adott helyzetben teljesen legálisan lehet használni.

Az önvédelmi eszközök táborát erősíti a gázpisztoly is, amelyik Magyarországon is szabadon vásárolható fegyver 2004 óta. Ezen tartozék speciális kialakítással rendelkezik, ugyanis a cső és a töltényűr nincs teljesen egy vonalban, illetve a csőben keresztben beütött vagy behegesztett csapok találhatóak. Ezek megakadályozzák a szilárd lövedék kilövését, amivel ugye életveszélyes sérüléseket lehet okozni. A gáz-riasztó pisztolyoknak két típusa van, az öntöltő fegyver és a revolver. Ezen önvédelmi eszközök a legtöbb esetben éles, eredeti fajtákat másolnak.

Ezért is tűnhet úgy a laikusoknak, hogy külsőre megegyezhet egy gázpisztoly egy Desert Eagle lőfegyverrel. Nyilván léteznek olyan önvédelmi eszközök is, amelyeknek nincs éles eredeti változata. Ezen kívül rengeteg eltérés van a két fajta között. Az egyik legfőbb, hogy az önvédelmi eszközök gyengébb minőségű anyagokból készülnek.

Print Friendly, PDF & Email