babérmeggy

Nagyon sokoldalú a babérmeggy

Némelyik növény egyszerűen megunhatatlan, hiszen olyan egyedi jellemzőkkel bír, amelyek minden tekintetben magukért beszélnek. Ha a kertünket teleültetjük örökzöld fajtákkal, amilyen például a babérmeggy, akkor még a legzordabb téli időszakban is kitekintve az ablakon azt hihetjük, hogy kellemes meleg uralkodik a falakon kívül.

De ez természetesen csalóka és csak a látvány melegíthet fel bennünket, mert a levegő nem fog. Számos módja van annak, hogy pontosan merre kaphat helyet a babérmeggy és az alakítása is csak tőlünk függ. Használható sövénynek, de önmagában, egyedi formákra metszve szintén megörvendeztetheti a szívünket.

A tavasz érkezését úgy jelzi a babérmeggy, hogy megjelennek a levelei között az erős illatú, fehér színű virágok. Szereti a napos helyeket, ezért biztosítsuk ezt a feltételt, hogy gyorsan és nagyra fejlődhessen! A babérmeggy bőrszerű levelei sűrű lombozatot kölcsönöznek, amelyek remek rejtő és szigetelő hatást adnak a bokornak. Ezen sajátossága végett, az ablakok elé ültetve, por- és hangszűrőként is funkcionálhat egész évben.

Print Friendly, PDF & Email