Kivételes szaunák

Az infraszauna láthatatlan fénnyel működik

A mindennapok során, laikusként nagyon nehéz azt felfogni, hogy vannak olyan dolgok, amiket nem látunk, nem hallunk, mégis léteznek. Ilyen a látható tartományon kívül eső infravörös fény is, amit a működése során, többek között az infraszauna is kibocsát.

Ez az emberi látás érzékelési tartományán kívül esik, vagyis olyan elektromágneses hullám, ami lehet rövid, közepes és hosszú hullámhosszú, sőt, közeli infravörös sugárzás is, de a bőrünk kellemes meleg-érzet formájában mégis észleli.

Mivel a szervezetünkre kedvező tulajdonságokkal rendelkezik, ezért az infraszauna működtetéséhez is ezt használják, ugyanis már az emberi történelem korai szakaszában rájöttek, hogy a meleg – különösen a bőr mélyébe hatoló A típusú infravörös sugárzás – kedvező hatással van bizonyos élettani folyamatokra.

Ezt felismerve, a full spectrum sugárzóval felszerelt infraszaunák a leghatékonyabbak a salaktalanítás, méregtelenítés folyamatában, ami közvetetten elősegíti bizonyos izom-, ízületi problémák és különböző krónikus megbetegedések regenerálódását is.

Print Friendly, PDF & Email