A külföldön tanuló Törley József

Sokan választják a külföldi egyetemeket, hogy sikeresen megvalósítsák az álmaikat. Mások a hazai oktatás mellett döntenek és annak a nemzetközi kapcsolataival utaznak ki valamelyik idegen államba, hogy folytassák a tanulmányaikat. A méltán népszerű Törley József azok közé tartozik, akik a hazájuktól távol sajátították el a mesterségüket.

Miközben Ausztriában tanult a kereskedelmi akadémián, megismerkedett Teophil Roederer francia pezsgőkészítővel. Később, Párizstól nem messze elsajátította a kor legmodernebb technikáival előállított pezsgőkészítés folyamatát. Mivel Törley Józsefnek fontos volt az önállóság, Reimsben megalapította az első francia gyárát.

Kevés idő elteltével mégis úgy döntött, hogy inkább hazatér és itthon folytatja tovább a munkálatait. A mai Budafokon vásárolt telket, ahol eredményesen termesztett szőlőt, ugyanis a hely kiválóan alkalmas erre a célra. Sajnos Törley József a vállalatának mindössze a 25. évfordulóját érte meg. Ezt követően a világháborúk alatt nehéz időszakon ment keresztül a cég, azonban mindig sikerült talpra állnia.

Print Friendly, PDF & Email